måndag 12 mars 2012

Jubileumsrevy i Sävsjö till påsk!

Året är 1643. Bronx grundare, sjökaptenen Jonas Brunck från Komstad dör och efterlämnar ett testamente…
Är du nyfiken på fortsättningen?
På påskafton är det premiär för revyföreningen scensations jubileumsrevy ”Mjölfadern” på Röda Kvarn i Sävsjö. Sammanlagt åtta föreställningar är inplanerade under påsken och efterföljande helg.

Föreställningen har två utgångspunkter. Huvudtemat blir berättelsen om Jonas Brunck, sjökaptenen från Komstad som gav namn åt stadsdelen Bronx i New York. Men man kommer också uppmärksamma att revyföreningen i år har tio års jubileum.

Egentligen kommer revyn inte direkt handla om Jonas liv, utan snarare vad han lämnade efter sig och hur det påverkar dagens Sävsjö. Vår historieforskning har lett fram till sensationella upptäckter som vi kommer att avslöja under föreställningen, hälsar revyföreningens ordförande Mattias Linder, aningen kryptiskt. Han låter oss förstå att just på den platsen Jonas Brunck bosatte sig senare kom att utgöra ett säte för den italienska maffian, vilket ger en vink om titeln på revyn. Brunck kommer att vara det bärande temat men folk behöver inte vara oroliga för att det ska gå ut över de lokala inslagen. Vi kommer att väva in aktuella händelser, personer och debattämnen i föreställningen och som vanligt kan inga makthavare gå säkra. Folk kommer att känna igen sig, säger revygänget som hoppas publiken ska hitta till Röda Kvarn. Vi uppmanar de som inte tidigare gått på revy att prova. Revyn är till för alla kommuninnevånarna, det är lika mycket deras revy som vår.

Tio år har gått sedan revyföreningen satte upp sin första revy och detta kommer att uppmärksammas i föreställningen. På tio år har vi satt upp fem revyer. Samtliga av dessa har varit helt egenproducerade utan inköpt material. Det har blivit något av ett varumärke för oss att skriva allt material själva och vi inbillar oss att det är en av anledningarna till att vi haft en trogen publik genom åren.

Det som skiljer årets föreställning från tidigare är att grundhistorien är mer av en fars och förvecklingskomedi. Ett nytt grepp som vi inte har provat tidigare. Men om publiken får hälften så skoj som vi har när vi repeterar kommer de nog att gå nöjda härifrån.

Aktörer i årets Sävsjörevy
Överst: Lisa Claesson, Mattias Linder, Albin Linder
Mitten: Tobbe Fredriksson, Pelle Nööjd, Sofie Johansson,
Morgan Rosenqvist
Nederst: Lisa Hjelmqvist, Sollan Johansson, Bosse Syrén
Liggande: Per Vettefors

OBS! BILJETTFÖRSÄLJNING KULTURHUSET SÄVSJÖ!! OBS!!

Öppettider:
tor-fre kl 16-19
lör kl 9:30-12
Övrig tid telefonbokning 0382-12076

Föreställningar:

Påskafton lör 7/4 kl 15:00 (Premiär!)
Påskafton lör 7/4 kl 19:00
Påskdagen sön 8/4 kl 19:00
Annandagen mån 9/4 kl 19:00
Torsdagen 12/4 kl 19:00
Fredagen 13/4 kl 19:00
Lördagen 14/4 kl 15:00
Lördagen 14/4 kl 19:00

VÄLKOMMEN!

Inga kommentarer: