måndag 25 augusti 2008

Sävsjö expanderar

Sävsjö har fått en ny gata, eller rättare sagt ska få. Den ska ligga här någonstans och har fått det högst orginella namnet Sjövägen. Denna gata är resultatet av en prestigefråga hos KD i Sävsjö med kommunalrådet i spetsen. Frågan har dragits i långbänk och överklaganden har skett ända upp till regeringsrätten.

Kristdemokraterna anser nämligen att detta är det bästa sättet att locka nya invånare till kommunen och expansionen pågår nu för fullt med två sålda tomter. Att priserna på begagnade villor i Sävsjö ligger ca 1,5 miljoner under priset för en nybyggd har ingen som helst betydelse i sammanhanget. Tron på att folk ska strömma till Sävsjö på grund av dessa sjönära tomter är så stark att projektet ska genomdrivas till varje pris.

Förmodligen finns det väl snart inte en enda sjö i kommunen som undgår exploatering eftersom vår nuvarande regering vill luckra upp reglerna för strandskydd.

Vad gör då politikerna för oss som redan bor i Sävsjö?

Ja, fråga förslagsvis de som bor i det kommunala fastighetsbolaget Sävebos lägenheter. Fastigheterna är så dåligt underhållna att det nuförtiden regnar in i en del av dem. Intresset för upprustning är från kommunens sida lika med noll eftersom man hellre vilja sälja husen. Trots att det i detta område bor väldigt många nyinflyttade, företrädelsevis nysvenskar med utländsk bakgrund. Men en sak har de ju gemensamt med de som bygger nytt på Sjövägen. De får vakna på morgonen med vattnet tätt inpå sig.

Hur gick det egentligen till när kommunalrådets övertygelse om sjönära tomters förträfflighet också blev majoriteten i kommunfullmäktiges övertygelse? Kanske finns svaret i nedanstående klipp från den senaste Sävsjörevyn.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är den fantastiskt duktige karaktärskådespelaren som så trovärdigt gestaltar Stefan,det käre Gud skulle jag däremot vilja veta.

Mattias Linder sa...

Ha, ha..om det inte är skådespelaren själv som undrar så kan jag tala om att han heter
M.Rosenqvist. En före detta pudelrockare och numera levande legend i Sävsjös revyensemble.

Anonym sa...

Beslutet att hugga ned skogen som en gång fanns på platsen drogs då minsann inte i långbänk. Vips en dag var allt borta innan beslutet om ändrande av detaljplanen var taget. Och när man nu hade ett fult kalhygge så var man ju tvunget att göra någonting av det. De boende utmed Hägnevägen har iallafall fått fin sjöutsikt.
/Broder Daniel

Anonym sa...

Den som lever får se vem som tog sig vatten över huvudet. Kanske man skulle köpa en sjönära tomt och slå upp en friggebod där man kan ligga över när man kräftar, då slipper man det långa asandet hemmifrån på morgonen när man ska vittja. Resten av året kan man hyra ut den och dryga ut sin usla lön.

Mattias Linder sa...

Helt korrekt iakttagelse broder. Optimism och framtidstro kan inte bara försätta berg den kan även skövla skog.

Friggebod, bra ide´!. Den skulle göra sig bra jämte nybyggda villor. Ett litet pittoreskt inslag i kvarteret Sjöhagen. Inte avsedd för tjuvfiske hoppas jag?