söndag 23 januari 2011

Sävsjös politiker på utbildning

Förra veckan var Sävsjös nyinvalda politiker på kurs i Kulturhuset för att lära sig om det politiska hantverket. Nu till veckan fortsätter utbildningen. Då ska det handla om den kommunala juridiken. En fråga infinner sig med anledning av detta. Vad har nuvarande politiker i kommunstyrelsen för skolning i ämnet? Om de nyinvalda politikerna ska bli lika duktiga i ämnet som sina tidigare erfarna politikerkolleger skulle jag kunna tänka mig att utbildningsdagen får detta schema;

UTBILDNINGSDAG I KOMMUNAL JURIDIK

08:00 - 09:00 FIKA

09:00 - 10:30 "LAGEN OM OFFENTLIG UPPHANDLING"

- En liten lektion i hur man på ett enkelt och finurligt sätt kringgår denna lag och lär sig hitta de ev kryphål som finns. Restaurangskolan Ljunga Park användes som ett föredömligt exempel.

10:30 - 12:00 FIKA

12:00 - 13:00 LUNCH

13:00 - 14:30 "KOMMUNALLAGEN"

- Utbildning i hur vi inskränker demokratin och koncentrerar beslutsfattandet till kommunstyrelsen utan att medborgarna fattar ett skit. Detaljfrågor vi berör är: Hur kör vi enklast över BU- nämnden? Hur hanterar vi problem som uppstår i samband med detta? Ex
enskilda nämndledamöter som riktar kritik genom media etc. Hur kan vi ytterligare begränsa antalet nämnder? Hur får vi medborgarna att tro att vi ändå är fortsatt demokratiska? Kanske med medborgarförslag som vi lätt kan kasta i papperskorgen om de inte passar oss.

14:30 - 15:30 FIKA

15:30 - 16:00 "KOMMUNREVISION"

Tiden börjar bli knapp efter en lång och hård dag men sista halvtimman kommer vi att ägna åt frågeställningen; "Hur undviker vi kritik från kommunrevisorerna när vi gör små ovidkommande brott mot kommunallagen? Skulle rentav ytterligare inskränkningar i demokratin kunna komma ifråga för att hantera detta lilla problem? Erfarna politiker kommer här att dela med sig av de knep de har för att kringgå den tungrodda demokratin. Vi kommer även att presentera vår slogan "tillsammans". "Tillsammans" handlar om hur man får med sig oppositionspartierna på samma tåg så att opposition och politisk debatt i kommunen blir närmast obefintlig.

16:00 - 17:00 FIKA.

Vi avrundar den långa dagen med en välförtjänt fika och lite allmänt ryggdunkande.

VÄL MÖTT!

Inga kommentarer: